easyJet стъпва на нашия пазар
easyJet стъпва на нашия пазар / netinfo

Водещата европейска авиокомпания за нискотарифни полети easyJet, обяви, че ще разшири дейността си и ще влезе за първи път на българския пазар, като пусне нова линия през есента. Новият маршрут ще свързва София и Лондон три пъти седмично (вторник, четвъртък и събота), с цени само от ?33.99 в едната посока (?75.77 за отиване и връщане, включително таксите).

Полетите на easyJet ще стартират на 6 ноември, от летище София до лондонското летище „Гетуик” - най-голямата база на авиокомпанията, като предоставяната услуга ще подпомага развитието на бизнеса и туризма в региона.

Питър Воец, маркетинг мениджър за България коментира: „България е интересен нов пазар за easyJet и ние с нетърпение очакваме да представим нашата уникална марка за нискотарифни полети с грижа и удобство. Като водещата в Европа нискотарифна авиокомпания, easyJet опростява традиционния модел и се фокусира върху ефективността, която ни позволява да намалим разходите и по този начин да спестим разходи и на потребителите”.

„Нашата нова дестинация София-Лондон ще предостави нови възможности за бизнес пътувания и ваканции както за българските, така и за чуждестранните пътници, като същевременно инвестира значително в българската икономика. Ние виждаме големия потенциал на българския пазар и се надяваме скоро да обявим допълнително разрастване”, добави Питър Воец. easyJet сега оперира със 137 самолета по 325 дестинации между 83 летища в 22 държави. С easyJet са пътували над 35 милиона пътници през последните 12 месеца.