„Дойче банк” ще консултира проекта за „Рила”
„Дойче банк” ще консултира проекта за „Рила” / netinfo

"Дойче банк" подписа споразумение с "Главболгарстрой" за консултиране и финансово структуриране на бъдещия проект за изграждане на автомагистрала "Рила", която ще свързва трасетата "Струма", "Тракия" и "Хемус". Това е заявил директорът на банката в България Борислав Иванов, цитиран в съобщение на дружеството. Идеята за новия пътен участък беше лансирана в началото на октомври миналата година при откриването на проекта „Супер Боровец”.


Подготовката за участие в настоящия конкурс ще започне, въпреки че процедурата за избор на изпълнител на проекта все още не е отрита. В структурирането ще участват и експерти на банката, осъществили подобни проекти в Унгария, Сърбия, Хърватия и Русия. Дългосрочното партньорство на финансовата институция и „Главболгарстрой” се разглежда като част от приоритетната дейност на банката в България, насочена към инфраструктурни и мащабни инвестиционни проекти.


Според главния изпълнителен директор на „Главболгарстрой” Евгени Маринов компанията разполага с капацитет да изгради успешно магистралата за три години.