ДФ „Земеделие” обменя информация с банките за проекти
ДФ „Земеделие” обменя информация с банките за проекти / netinfo

Фонд „Земеделие” ще изпрати официални писма до всички търговски банки с искане да бъде обменена информация за проектите, които те имат като договори с бенефициентите и общия размер на кредитите. Изпращането на писмата ще започне от днес, заяви новият изпълнителен директор на Фонда Атанас Кънчев след среща с Асоциацията на българските банки.

Атанас Кънчев уточни, че подобна договореност за обмен на финансова информация се прави за първи път и допълни, че предстоят индивидуални срещи с всяка една търговска банка. Вероятно тези разговори ще се състоят следващата седмица. По думите на Кънчев на проведената среща банките са били информиране за актуалното състояние на проектите, както по програма САПАРД, така и по програмата за селските райони.

Кънчев каза още, че срещата е била с опознавателен характер и на нея той се е представил като новия изпълнителен директор на ДФ „Земеделие”.

От своя страна председателят на Асоциацията на банките в България Виолина Маринова отказа коментар за това какъв е бил резултатът от проведените разговори, както с Атанас Кънчев, така и с Емил Дърев, който отговаря за програмата за развитие на селските райони.

От Фонд „Земеделие” поясниха, че повече информация ще бъде изнесена след приключването на индивидуалните срещи с търговските банки. Но можем да говорим за прогнози кога ще се решат проблемите, заяви още Атанас Кънчев.