Ден десети: протестите на зърнопроизводителите продължават
Ден десети: протестите на зърнопроизводителите продължават / Sofia Photo Agency, Надя Коцева
Ден десети: фермерските протести продължават
47819
Ден десети: фермерските протести продължават
  • Ден десети: фермерските протести продължават

Десети ден продължават протестите на фермерите. И днес тракторите остават в столицата в района на храм-паметника „Св. Александър Невски”. От 12 часа започва митинг-шествието от парламента до Министерския съвет. Това съобщи за Дарик заместник-председателят на Националната асоциация на зърнопроизводителите Радослав Христов.

Фермерите протестират срещу по-малкото пари за земеделие през следващата година. От асоциацията на зърнопроизводителите поискаха оставките на министъра на финансите Симеон Дянков и земеделския му колега Мирослав Найденов. Останалите големи асоциации в агросектора се разграничиха от тези искания.

Как ще стане изтеглянето на машините, разказа Радослав Христов: „Ще се съобразим с желанието на Столична община. Нямаме още определен час. Преди обед вероятно ще бъде уточнено това към колко ще започне изтеглянето им”.

Попитан дали очаква среща с премиера Борисов, той отговори: „Видяхте какво е отношението на премиера. Не очакваме да е по-различно сега. Едва ли ще има изразено отношение към нашия протест от негова страна, но това си е изцяло негово решение, той си отговаря за действията”.

Ден десети протестите на зърнопроизводителите продължават
netinfo