Да се въведат зони за пушачи и непушачи и на открито, искат от курорта Албена
Да се въведат зони за пушачи и непушачи и на открито, искат от курорта Албена / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Интервю с Йовка Страшилова, зам.-директор „Маркетинг и продажби" в курорт Албена
57829
Интервю с Йовка Страшилова, зам.-директор „Маркетинг и продажби" в курорт Албена
  • Интервю с Йовка Страшилова, зам.-директор „Маркетинг и продажби" в курорт Албена

Да се въведе разделение на пушачи и непушачи и на откритите пространства - за това настояват от ръководството на курортен комплекс „Албена". Пред Дарик зам.-директорът „Маркетинг и продажби" в курорта Йовка Страшилова заяви, че гостите приветстват забраната на тютюнопушенето на закрито и дори родители предпочитат и на плажа или в ресторантите на открито да запазят децата си от тютюневия дим в зони за непушачи.

От години в курортния комплекс не се пуши на закрито, с изключение на нощните клубове, за които забраната е влязла в сила от 1 юни, обясни Йовка Страшилова. „Това, че законът ни подкрепя, само ни помага. Дори ние бихме искали тази законова позиция да се разшири, за да можем да направим зони за непушачи на плажа и на други открити места", допълни тя.

На въпрос дали това означава и в градините и терасите на ресторантите да има разделение, Страшилова обясни, че за това има разбиране от страна на пушачите, които не биха искали да пушат при непушачи и деца.

Тя обяснява доброто отношение на летовниците с това, че повечето от тях идват от страни с много стриктни забрани и търсят здравословна среда у нас. Оплаквания не е имало и заради забраната да се пуши в баровете, която е новост за комплекса, тъй като ако човек иска да запали цигара, би могъл да го направи пред заведението.

От днес в рамките на 15 дни могат да се направят резервации на всички хотели в "Албена" с 15 на сто отстъпка. След тази промоция ще влезе в сила нова – за 10 процента отстъпка до януари. Всички резервации през сайта на курорта ще са по-евтини с пет на сто.