Цветан Дилов смени Диян Динев от поста генерален директор на РВД
Цветан Дилов смени Диян Динев от поста генерален директор на РВД / снимка: Sofia Photo Agency, архив, Юлиана Николова

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов назначи за генерален директор на ДП "Ръководство въздушно движение" Цветан Дилов, съобщиха от пресслужбата на МТИТС.

Дилов сменя досегашния директор на РВД Диян Динев, който от юни 2010 година  управляваше авиодиспечерите след назначение на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков.

В биографията на Цветан Дилов е записан над 30-годишен стаж в Държавно предприятие "Ръководство въздушно движение". Започва кариерата си в предприятието през 1981 година като ръководител полети в Центъра за управление на полетите - София. През годините заема длъжностите - ръководител полети, началник на Центъра за управление на полетите в София, ръководител направление "Управление на въздушното движение" в Централно управление на ДП РВД. През 1996 година е назначен за заместник-генерален директор по оперативната дейност в ДП РВД. Той заема тази длъжност до 2001 година, когато става генерален директор на предприятието, като на този пост е до 2006 година, след което е директор на дирекция "Безопасност". От 2010 година до сега е директор на Районния център за обслужване на въздушното движение - София.

Цветан Дилов е пълномощен представител на България в Управителния орган на Евроконтрол. Той участва и в множество комитети, работни комисии и групи, както и в работни органи на международни организации, като ИКАО, НАТО и Евроконтрол, съобщават от МТИТС. Назначен е и нов член на Управителния съвет на РВД – Юджел Атилла, на мястото на Гео Георгиев.