Българският икономически форум привлича 30 чужди фирми в Балкански мост на търговията
Българският икономически форум привлича 30 чужди фирми в Балкански мост на търговията / www.biforum.org
Българският икономически форум привлича 30 чужди фирми в Балкански мост на търговията
76549
Българският икономически форум привлича 30 чужди фирми в Балкански мост на търговията
  • Българският икономически форум привлича 30 чужди фирми в Балкански мост на търговията

Българският икономически форум отново ще събере на едно място бизнеса и правителството. През тази година главните акценти на форума ще са финансова стабилност, еврофондове и външна търговия. За първи път на събитието ще присъстват над 30 чуждестранни компании от 7 страни, които ще са част от Балкански мост на търговията. Те ще са в България в ролята на купувачи и ще търсят продукти от български компании.

На 3 и 4 декември за 18-та поредна година ще се проведе Българският икономически форум. Събитието ще има 3 основни акцента - финансова стабилност, еврофондове и външна търговия, обясни председателят на форума Георги Табаков.
"когато говорим за финансова стабилност, разглеждаме състоянието на няколко сектора: на публичните финанси - бюджетен дефицит, външен дълг, на основни сектори, каквито са енергетиката, пенсионната система, здравноосигурителната система и състоянието на банковата система. Това са петте неща, от които зависи запазването на финансовата стабилност в страната", каза той. Вторият голям акцент на форума е ефективното използване на европейските фондове, което е традиционна тема за БИФ.

На форума ще присъстват представители на правителството и бизнеса, а също и над 30 чуждестранни компании, които ще имат възможност за срещи с българския бизнес по време на Балканския мост на търговията.

"Това е събитие, за което сме поканили на наши разноски над 30 компании от чужбина. Техният общ оборот е малко над 5 млрд. евро. Предварително са заявили какви стоки искат да купуват, като това са стоки, продукти и услуги от седем или осем сектора, знае се какво търсят и за тях вече търсим българската компания, която би се срещнала и би им отправила предложение. Например има стоки, които търсят козметични стоки и ние търсим производители на тези продукти в България", обясни Табаков.

До момента за Балканския мост на търговията участие са заявили 50 български фирми. Възможност за регистрация има до 1 декември.