Българинът чака по-голям джакпот, за да пуска фишове
Българинът чака по-голям джакпот, за да пуска фишове / снимка: Sofia Photo Agency
Българинът чака по-голям джакпот, за да пуска фишове
54972
Българинът чака по-голям джакпот, за да пуска фишове
  • Българинът чака по-голям джакпот, за да пуска фишове

Българинът чака да се натрупа все по-голям джакпот, за да започне да пуска фишове. Това заяви в интервю за Дарик Мария Янева, директор на дирекция "Обработка на тиражите" в Българския спортен тотализатор. Довечера ще бъде тиражът, в който може да падне печалба от повече от 5,8 милиона лева.

По думите на Янева хората най-често играят с малки суми и използват или дати от рождените дни на своите близки, или комбинации, за да опитат късмета си.

Мария Янева пред Дарик: Българинът винаги иска още и още. Преди, когато максималният джакпот беше около 5 милиона, започваха да играят горе-долу малко преди тази сума. След което като стана 7 милиона максималният, започнаха да играят след 5-те милиона към 6 милиона. Сега се наблюдава същото - с всяко вдигане на най-големия джакпот се наблюдава и вдигане на горната граница, от която започват да играят участниците.

Преди време, когато се обсъждаше новият Закон за хазарта, който вече е в сила, ръководителят на комисията по хазарт загатна, че ще започнат постъпления да се правят регистри на хора, които са пристрастени към хазарта. Смятате ли, че към тотото може да има пристрастяване и ако се наложи да правите такъв регистър, бихте ли се съгласили?

Да, по принцип нашият призив от години е бил с малки суми, но редовно. Смея да твърдя, че участниците в Спортния тотализатор са именно такива - играят с малки суми с надеждата, че ще спечелят голяма печалба. Ако се наложи да правим такъв регистър, разбира се, че ще го правим, но при нас не се играе с много големи суми за разлика от други хазартни игри. При нас се залага, защото всичките големи печалби показват, че джакпотът с големи суми натрупване се падат обикновено на най-обикновените фишове.