/ пресцентър, Министерски съвет
Президентът Румен Радев ще вечеря с китайския премиер във вила „Калина”
Министър-председателят Бойко Борисов посрещна председателя на Държавния съвет на Китай Ли Къцян в София. Официалната церемония се състоя пред паметника на Незнайния войн, където двамата премиери поднесоха венци. След това Борисов и Ли Къцян разгледаха църквата „Света София“.
 
Българският премиер и председателят на Държавния съвет на Китай проведоха двустранна среща в сградата на Министерския съвет, последвана от пленарни разговори.

София е домакин на Седмата среща на върха „16+1”

пресцентър, Министерски съвет


И президентът Румен Радев ще разговаря с китайския премиер Ли Къцян по време на визитата му в София. Днес българският държавен глава и министър-председателят на Китайската народна република ще проведат среща на „четири очи“ на „Дондуков“ 2, след което ще се състоят пленарни разговори на официалните делегации на двете държави.

Президентът Румен Радев и неговата съпруга Десислава Радева ще бъдат домакини на официална вечеря във вила „Калина“ по случай визитата на министър-председателя Ли Къцян и съпругата му Чън Хон.
 

пресцентър, Министерски съвет


Ли Къцян е в София за провеждането на седмата Среща на държавните и правителствени ръководители на страните от Централна и Източна Европа и Китай, която тази година се домакинства от България. Основната цел на форума „16+1“ е да задълбочи търговските връзки и икономическото сътрудничество между държавите участнички и да насърчи двустранни и многостранни партньорства.