/ ThinkStock/Getty Images
Не очаквам инфлация, породена от влизането в Еврозоната, заяви Васил Велев, председател на Асоциацията на индустриалния капитал в България по повод новината, че Еврогрупата е дала зелена светлина за присъединяването на страната към чакалнята на Еврозоната.

Еврозоната обяви готовност да приеме България в чакалнята след около година

България е готова да влезе в еврозоната и трябва да го направи по фиксирания курс към еврото, каза Велев. "Ние не очакваме инфлация. Нещо повече - ще призовем нашите членове, ще предложим и на други работодателски организации, да направят същото за избягване на спекулации по тази тема", коментира той. 

Лев или евро? Брюксел поставя нови условия пред членството ни (ВИДЕО)

Според професор Стефан Петрунов присъединяването на страната ни към Еврозоната  ще изсветли икономиката ни. "Пътят, по който тръгваме, като цяло е много добра новина, защото показва по-голямо доверие на Еврозоната към България. И това е благоприятно за инвеститорите и от друга страна, извървяването на този път не е просто минаване на време, а изисква редица реформи", посочи той.

Кога България ще въведе еврото? (ВИДЕО)

Както заяви преди време премиерът Борисов, страната ни ще получи пътна карта за присъединяването си към валутния съюз. България официално настоява да влезе в чакалнята на Еврозоната до юли 2019 г., въпреки че евроинституциите не поеха ангажимент кога точно ще се случи това.