Bentley ще пусне най-мощната си кола
Bentley ще пусне най-мощната си кола / netinfo

Bentley („Бентли”) ще пусне най-мощната си кола досега. Това е моделът Continental GT Speed („Континетал Джи Ти спийд”) с двигател от 600 конски сили V12, която вдига скорост от 322 км./ч., обяви компанията, цитирана от ДПА.

Вдъхновен от легендарните модели Speed от 20-те години на миналия век, Continental GT е ориентиран към ентусиастите, който държат на съвършеното представяне, съобщиха представители на компанията.

В сравнение с обикновената версия екстериорът на GT Speed се различава с по-широка и по-ниска дроселова клапа и по-изправена вертикална решетка на радиатора, което осигурява увеличен въздушен поток към по-мощния двигател.

Боядисаната в черно предна решетка на радиатора и по-големите спортни ауспуси засилват спортното излъчване на автомобила.

В допълнение към високофункционалния двигател е шасито, което осигурява по-добро управление и бързина с нови 51-сантиметрови колела и гуми, направени по поръчка. Като опция са на разположение карбоново-керамични спирачки.

Новата система Dynamic mode позволява увеличено плъзгане на колелото и по високи скорости в сравнение със системата Sport Traction Mode на стандартното шаси. Ускорението е по-бързо, след като е пусната система за контрол на тягата, която дава на шофьора по-голяма чувство за контрол, съобщават представители на Bentley.