Андре Агаси заведе дело за търговска марка срещу Target
Андре Агаси заведе дело за търговска марка срещу Target / снимка: БГНЕС

Agassi Enterprises Inc. („Агаси ентърпрайзис”) е завела съдебно дело за търговска марка от името на тенисиста Андре Агаси с обвинение срещу Target Corp. („Таргет”), че продава сандали с неговото име без позволението му, предаде БТА, като се позова на Асошиейтед прес.

Agassi Enterprises твърди, че през юни е информирала Target, че сандалите нарушават търговската марка на името на играча, който е прекратил кариерата си миналата година. На 27 юни адвокатите на Target съобщиха на Агаси ентърпрайзис, че името е премахнато от сандалите.

Но компанията на Агаси посочва, че е намерила мъжките кафяви сандали в два магазина на Target и по интернет на сайта Amazon.com през август и септември.

Говорителката на Target Ейми фон Валтер информира, че продължаващото използване на името на Агаси е в резултат на недоглеждане и че компанията се опитва да смени етикетите на всички сандали, след като Agassi Enterprises е открила сандалите с неправомерния надпис.

"Може да сме пропуснали няколко магазина, което е предизвикало делото", посочи Фон Валтер. Target управлява над 1500 магазина в САЩ.

Според делото, заведено в петък миналата седмица във Федералния съд в Лас Вегас, Target е продала 52 589 чифта от посочените сандали на стойност 661 184 д. (476 460 евро).