Ако искате за вложите пари в имоти, опитайте в Източна Европа
Ако искате за вложите пари в имоти, опитайте в Източна Европа / DarikNews
Ако искате за вложите пари в недвижимима собственост, която след това да отдавате под наем, опитайте в Източна Европа, пише британският вестник "Файненшъл таймс", цитиран от БГНЕС.

Цените на имотите в световен мащаб забавят растежа си, но все още могат да се намерят държави като Естония, Полша или България, където пазарът бележи възход, посочва "Файненшъл таймс".

Изданието цитира експерти, които отбелязват, че в Балтийските страни например има невероятен растеж за последните две години. Цените там все още са с поне 50% по-ниски от тези на имотите в Западна Европа. В Естония, Полша, Румъния и Унгария има много повече възможности за потенциално развитие на пазара.

Преди десетилетие британците предпочитаха да купуват имоти в южна Испания. Днес обаче повече инвеститори се насочват към Франция, Португалия, Източна Европа и брега на Южна Турция, където цените на недвижимите имоти са се повишили с 40% за последните три години. Те вече се оттеглят от Испания заради усилената модернизация по крайбрежието, която отнема от чара на страната.