Агенцията по туризъм предостави безплатен информационен щанд
Агенцията по туризъм предостави безплатен информационен щанд / netinfo

Държавната агенция по туризъм да предостави безплатен информационен щанд на браншовите организации, поискаха ръководителите на 7 от водещите сдружения у нас.

В специално писмо до председателят на Агенцията – Марио ал Джебури председателите на Националният борд по туризъм, Националният хотелиерски мениджмънт клуб, асоциацията за алтернативен туризъм, Съюза на българската туристическа индустрия, бюрото за конгресен туризъм, хотелиерската и ресторантьорска асоциация и обединението на спа-хотелите, настояват да участват в преговорите на ведомството с чуждестранни партньори.

Държавната агенция по туризъм участва в над 30 международни панаири и изложения. Организациите припомнят, че за тези изложения Агенцията получава пари от бюджета, но преотстъпва площи на частни компании. Агенцията напълно игнорира неправителствените, браншовите и продуктови организации и на тези изложения ги третира като частни компании, пише още в писмото.

Целта на 7-те сдружения е да участва не в търговски преговори, а да изгражда имиджа на страната по време на тези изложения, твърдят от туристическия сектор.