Администрациите могат да се присъединяват към системата за обмен на документи
Администрациите могат да се присъединяват към системата за обмен на документи / снимка: МТИТС
Администрациите могат да се присъединяват към системата за обмен на документи
31610
Администрациите могат да се присъединяват към системата за обмен на документи
  • Администрациите могат да се присъединяват към системата за обмен на документи

Администрациите ще могат да си обменят документите по електронен път, ако се присъединят към единната система за обмен на документи, която е основна част от електронното управление. Това съобщи ресорният заместник - министър Първан Русинов, който демонстрира как работи платформата. Системата трябва да заработи в реална среда през септември.

От началото на следващата седмица администрациите ще могат да се присъединят към системата за електронен обмен на документи, като подадат заявление до транспортното министерство, обясни Първан Русинов. „Целта на електронното управление е тежестта при предоставяне на административни услуги все повече да се прехвърля от хората към администрацията. От хората и бизнеса ще бъдат искани все по-малко документи като администрацията би трябвало все повече и повече да ги обменя служебно", обясни зам.-министърът.

В присъствието на Първан Русинов бе демонстрирано как Община Стара Загора и Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация" обмениха документи чрез новата система. Очаква се до края на годината на националния портал на е-правителство да има повече от 100 действащи е-услуги, съобщи още Първан Русинов.