Галена и ансамбъл „Пирин” празнуват с Кресна
Галена и ансамбъл „Пирин” празнуват с Кресна / снимка: Дарик-Благоевград, Десислава Янкулова, архив

С Регионална лига по рафтинг в бързеите на река Струма в Кресненското дефиле ще започнат тържествата, посветени на празника на Кресна – 19-и октомври. Официалното откриване на рафтинга е в събота от 9.00 часа, а награждаването ще се състои в неделя от 13.00 часа.

В 18.30 часа на сцената на площад „Кресненско въстание” ще излязат талантите от Детски танцов състав „Веселяче”. Половин час по-късно започва демонстрация на карате-клуб „Спартак”с участници от СОУ „Св. Паисий Хилендарски” в Кресна, съобщиха от пресцентъра на Общината.

За 19.20 часа е насрочен концертът на Фолклорна група „Ружа” – Сарафово.  Ансамбъл „Синаница” – Кресна  са подготвили празнична музикална програма, която започва в 19.40 часа. Със свои изпълнения народната певица Гуна Иванова ще поздрави по случай празника на Кресна всички жители и гости на града.

Кулминацията на тържествата е на 18-и октомври. Официалното откриване ще бъде от 18.30 часа на площад  „Кресненско въстание”.  В 19.00 започва музикално-танцова  програма на фолклорен  ансамбъл „Пирин”, празникът ще продължи с изпълнения на фолк певицата Галена.

На 19-и октомври в храм –паметника „Свети Иван Рилски” в Кресна  ще бъде отслужена света литургия.