Регистрациите започнаха: В Мъдрево ДПС издигна музикант, в Каменар номинира бивш независим кандидат
Регистрациите започнаха: В Мъдрево ДПС издигна музикант, в Каменар номинира бивш независим кандидат / Радка Минчева, архив

Регистрациите на кандидатите за кметове в двете села в Лудогорието, в които ще има нови избори за местни управници.

В Мъдрево на практика още преди крайния срок 3 май, са подадени заявленията и на двете политически сили, които се регистрираха за участие във вота на 5 юни. На 30 април Районната избирателна комисия в Кубрат е регистрирал Салим Мустафа от коалиция „Време за промяна“. На редовните избори миналата година той бе избран за кмет, но съдът отмени изборния резултат заради нарушения на изборното законодателство. Неговият конкурент отново е с фамилията Ялама, но няма роднински връзки с предишния кмет Ибрям Ялама. Мустафа Ялама е на 62-години, работи като музикант в местното читалище, свири на йоника, акоредон и саз.

В Каменар засега също пръв се е регистрирал участник в редовните избори миналия октомври, но от нова политическа позиция. Тогава Ниязи Хюсеин се яви като независим, а партия ДПС бе издигнала кмета от предишния мандат Ерол Тахсин. С разлика от 1 глас победи Тахсин, но Административният съд отмени резултата заради нарушения. За изборите на 5 юни ДПС е с нов кандидат и това е бившият независим Ниязи Хюсеин. За вота в лознишкото село регистрация имат още две политически сили – ГЕРБ и Реформаторския блок, те имат време до 3 май, за да регистрират своите кандидати.