/ пресцентър, МВР
"Измина една нелека година, през която успяхме независимо от необичайни условия, да се справим с основните задачи  на министерството, включително и с новите предизвикателства, произтичащи от мерките срещу пандемията и задълженията на МВР. Натрупахме опит в необичайна и динамична обстановка", посочи министър Христо Терзийски на работна срещна със служители на районни управления в Стралджа и Тунджа, област Ямбол.

В рамките  на работните срещи той и служителите дискутираха текущите задачи, спецификата на криминогенната обстановка в обслужваните райони,  кадровото и материално-техническото обезпечаване, полагането и отчитането на извънредния труд, както натовареността на състава.

Вътрешният министър припомни, че успоредно с противодействието на престъпността, един от основните фокуси пред ведомството остава повишаването на ефективността на работата по превенция и контрол на пътното движение.

"Продължаваме да следим данните за заболеваемостта на състава. Медицинският институт на МВР е отлично подготвен със специалисти,  техника, медикаменти, така че Вие и Вашите близки може да разчитате на професионална помощ при необходимост", увери министър Терзийски и уточни, че скоро ще започне и процесът по ваксинация на заявилите желание служители.

Той благодари на колегите си за неимоверните усилия, за труда, който полагат,  за мотивацията, с която изпълняват служебните си задължения и им пожела успешна година в личен и професионален план.