/ АПИ
Движението продължава да се пренасочва по обходни маршрути
Ремонтът на пътя между Ямбол и граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Лесово“ ще продължи поне още една седмица.

"Причината са неподходящите метеорологични условия. Движението продължава да се пренасочва по обходни маршрути", съобщи директорът на Областното пътно управление инж. Галин Костов. 

Областният управител на Ямбол настоява пътят за ГКПП „Лесово“ да стане четирилентов

Планираните дейности в десеткилометровия участък трябваше да приключат до края на ноември, както беше обявено по-рано. Продължава преасфалтирането на най-компрометираните участъци, изграждат се банкети, оформат се канавките, премахва се и крайпътната растителност в района.

„След като приключи ремонтът на пътя, ще бъде положена маркировка и чак тогава ще бъде пуснат в експлоатация. Без маркировка няма да бъде пуснат, тъй като това е сезонът на мъглите“, подчерта директорът.

Обходният маршрут за тежкотоварните автомобили е през селата Калчево, Стефан Караджово, град Болярово и до Елхово се включват към път 1-7. За леките автомобили маршрутът е през селата Калчево и Симеоново до разклона за село Тенево.
БТА