/ iStock/Getty Images
Тежка катастрофа, при която автомобил събори спирка на градския транспорт, стана днес малко преди обяд на Крайречния булевард във Враца.

"На спирката в този момент не е имало чакащи хора. При удара на автомобила в нея са пострадали 19-годишната водачка и пътуващите с нея двама нейни връстници, но няма опасност за живота им" съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР във Враца Красимир Василев.

Кола помете жена на спирка на градския транспорт в София

Младите хора са транспортирани за лечение във врачанската болница. По предварителни данни катастрофата е станала заради движение на автомобила с висока скорост. Досега екипи на полицията работеха на местопроизшествието и допълнителна информация за причините ще има утре.

Автобусната спирка е съборена на брега на река Лева, а до нея - обърнат на една страна, е автомобилът, с който е предизвикана катастрофата. Екипи на общинското предприятие "Благоустройство и комунално стопанство" вече разчистиха пътното платно и се очаква скоро да бъда възстановено движението по булеварда, което бе спряно от полицейски патрули заради инцидента.
БТА