детско полицейско управление - архив
детско полицейско управление - архив / netinfo
Започна втората учебна година за петокласниците- доброволци от пет училища в област Видин по програмата "Детско полицейско управление". В обучителния процес ще се включат инспектори от детска педагогическа стая, служители от охранителна, криминална и пътна полиция. Акцент в заниманията (лекции и беседи) през тази година ще бъде поставен върху придобиване на нови социални умения – работа в екип и толерантност в човешките отношения.

За учениците са планирани и нови запознанства с други служители от териториалните структури на МВР в региона – огнеборци и граничари. Съдът също ще отвори врати за децата- доброволци, те ще имат възможността да посетят съдебна зала, да се запознаят с магистрати и да разберат защо са нужни законите и какви са правата и задълженията им като граждани.

Детски полицейски управления има изградени в СОУ ”Любен Каравелов”– Видин, ОУ ”Св.Климент Охридски”- Видин, СОУ ”Св.Св.Кирил и Методий”- Брегово, ОУ ”Васил Левски”- Белоградчик и СОУ ”Васил Левски”- Кула. Над 100 петокласници ще участват през тази учебна година в надграждащото  обучение.