Бели извор празник
Бели извор празник / Община Враца
До 17 август жителите на  врачанското село Бели извор ще се радват на тридневния фолклорен празник  „Бели нощи“.
Фолклорното събитие бе открито вчера от кмета на Враца Калин Каменов:

 „На днешния голям християнски празник – Голяма Богородица Ви пожелавам да бъдете здрави, да не спирате да мечтаете и да вярвате в доброто, защото това е и посланието на този ден. Още по-хубаво е, че днес сте тук, с вашите семейства и приятели, заедно да празнуваме поредното издание на фолклорния фестивал „Бели нощи“. Забавлявайте се от сърце и честит празник!“ – каза  Калин Каменов.

Приветствие към местните хора отправи и кметът на селото домакин Кирил Илиев.

Празничната програма продължи с концерт на оркестър „Пловдив“, с който бе дадено началото на тридневните празници в населеното място.

В петък, на откритата сцена пред обновената сграда на читалището в центъра на селото, ще се изявят танцов състав „Чомстил“  и възпитаници на ОУ „Христо Ботев“ от с. Търнава. Богата програма са подготвили и самодейците от читалищата в кв. „Бистрец“ и селата Девене и Паволче.

Празникът „Бели нощи 2019“ ще завърши в събота - 17 август, когато на сцената ще излязат  танцови състави и вокални групи от НЧ „Бъдеще 1926“ от  село Бели Извор. В последната вечер на празника„Бели нощи“ жителите и гостите на селото ще могат да видят и концерт на фолклорния певец Светлин Миланов.