Заловиха младеж нарушавал системно Закона за движение по пътищата
Заловиха младеж нарушавал системно Закона за движение по пътищата / netinfo

Лишен от правоуправление 22 годишен водач от Враца ще бъде даден на прокуратурата заради нарушение, с което е създал предпоставка за пътно транспортно произшествие, съобщиха от Областна дирекция "Полиция". При последвала проверка е установено, че за 5 години младежът е нарушил 20 пъти Закона за движение по пътищата и има влезли в сила постановления.

Според полицията водачът с инициали Р.Д. предприел непозволена маневра, като с това блокирал пътя на тролейбус минаващ на зелен сфетофар. Свидетел на инцидента станал пътуващ в автомобила си полицейски служител, който настигнал нарушителя и в движение му показал служебната си карта, като го призовал да спре. Младежът отговорил с обидни реплики и неприлични жестове.

След проведените издирвателни мероприятия самоличността му е установена. От януари 2002г.до месец март 2007год. Р.Д. е нарушавал 20 пъти Закона за движение по пътищата. Пет от случаите са за превишена скорост.

През месец септември 2005г. за шофиране в нетрезво състояние е наказан с три месеца лишаване от правоуправление и 500 лв. глоба. Година по-късно е лишен от правоуправление за 6 месеца и глоба от 300 лв., но присъдата е влязла в сила през март 2007 заради обжалване.

Общата сума от издадените наказателни постановления на КАТ е в размер 1700лв.