/ Дарик Враца
Задържаха мним свещеник, въвеждал в заблуждение различни хора, съобщиха от полицията.

Обвиняем за измама при продажба на наследствен имот - предаден на съд

В полицията във Вършец е получен сигнал, според който неизвестен е позвънил на мобилния телефон на кмета на Община Вършец, представил се за отец Герман от Рилския манастир и го помолил да му даде пари, за да се прибере.

На 6 юни, пред сградата на общината паркирал таксиметров автомобил, от който слязъл млад мъж, облечен в светлосив анцуг, сиви маратонки и синьо яке, с качулка на главата, носел и тъмносив куфар.

Баба даде 600 лева на мним полицай

Мъжът влязъл във фоайето на сградата, насочил се към охраната, на която обяснил, че има уговорка с кмета, при което служителят му предоставил възможност да разговаря с него по телефона.

След около 5 минути, кметът слязъл във фоайето, срещнал се с гостенина и въведен в заблуждение, му дал 50 лв. Непосредствено пред общината служители на РУ Вършец задържали мнимия духовник и го привели в сградата на полицията.

На таксиметровия автомобил, спрял непосредствено срещу сградата на общината, също е извършена проверка и е приведен в Районното управление.

Ало измамници два пъти „удариха” баба от Монтана само за три дни

При проведените оперативно-издирвателни мероприятия е установена самоличността на мъжа, заблудил кмета и взел от него парична сума - 36-годишен жител на Бобов дол, обл. Кюстендил.

При проведената беседа с него, той е признал за извършената измама, както и че е извършил и други подобни измами. 36-годишният мъж е задържан за срок до 24 часа. 
ОД на МВР Монтана