крадени дърва
крадени дърва / Дарик - архив
В сряда, в землището на с. Боровица, общ. Белоградчик, е установено, че в товарен автомобил с полуремарке, с монтански регистрации, собственост на монтански фирми,  са били натоварени, с цел извозване до стопанския двор на с.Боровица, 54 пространствени кубически метра дърва за огрев от вида зимен дъб и цер. В близост до камиона са намерени още 10 пространствени кубически метра дърва от вида цер. Общото количество на немаркираните по надлежния ред дърва е 64 пространствени кубически метра.

Дървата са иззети по надлежния ред и са оставени за отговорно пазене в Държавно горско стопанство – Белоградчик. В РУ-Белоградчик е образувано досъдебно производство.

Снощи в 21,25 часа в рамките на провеждана специализирана полицейска операция е спрян за проверка товарен автомобил „ЗИЛ 157“ със софийска регистрация и 25-годишен водач от гр. Грамада. Установено е, че автомобилът е натоварен с 10 пространствени кубически метра дърва за огрев, маркирани с контролна горска марка, но без превоз билет, доказващ законният им произход.

По случая е съставен констативен протокол от служители на ДГС-Видин. На водача е съставен акт по Закона за движение по пътищата. Автомобилът и дървата са оставени за отговорно пазене в Община Грамада. В РУ-Кула се извършва проверка.