Във Видинско усилено се ремонтират пътни участъци
Във Видинско усилено се ремонтират пътни участъци / ГЕРБ Видин
Във Видинско усилено се ремонтират пътни участъци
87847
Във Видинско усилено се ремонтират пътни участъци
  • Във Видинско усилено се ремонтират пътни участъци

Булевардът в град Димово е готов. Усилено се работи и от двете страни към града - от Ружинци и от Видин към Димово. Това обяви Владимир Тошев, народен представител от ПП "ГЕРБ" по наболелия въпрос с пътната инфраструктура в региона.

"Поради огромния обем от работа и трудностите, които възникват, се надявам фирмите да успеят да се справят с крайния срок, който е края на месеца. При всички положения ще имаме изцяло обновен път от Дунав мост 2 до изхода на Видин към Ружинци. Веднага след реновирането на този път, започва ремонтът от Арчар - Добри дол до изхода на видинска област - има ги осигурени средствата, четири милиона и половина. Няма как да се работи паралелно, защото няма откъде да минава трафикът", каза още Тошев.

Той уточни, че истинското пътно строителство предстои, след като съдът прецени доклада по ОВОС, който е обжалван от екоорганизации - с магистралата Видин -Ботевград в участъка на Димово - Скомля и Бела. Народният представител коментира, че при възможност да се спестят средства от настоящите ремонти, те ще бъдат пренасочени към участъка Видин - Кула.