Врачанска детска градина с национално признание
Врачанска детска градина с национално признание / Дарик Враца

Учителката от ЦДГ „Европейчета“ във Враца Лилия Стоева и директорът Марияна Ангелова получиха национално признание за проекта на градината „Децата на Европа пеят и танцуват“. Детското заведение е едно от четирите в страната, наградено с плакет и грамота за качествено изпълнение на проект по програма „Коменски“, част от европейската програма „Учене през целия живот“.

Това, не е първият проект, по който работи детското заведение, но е първият изцяло разработен от Лилия Стоева, като датската градина е била  и координатор при неговото изпълнение, с партньори от Латвия, Естония, Турция и Словения. „Признанието наистина е голямо и ни кара много да се гордеем. Освен това ние бяхме и единствените представители на област Враца“, коментира директорът М.Ангелова.

Врачанска детска градина с национално признание
netinfo

Наградата е връчена от зам.министъра на образованието Ваня Кастрева на церемония в зала „Роял“ на х-л „Шератон“ в София. Сред официалните гости са били министърът на образованието проф.Танев, Лара Клаксън – изп.директор на Центъра за развитие на човешките ресурси и председателят на комисията по образование към НС Милена Дамянова.

 

В момента ЦДГ „Европейчета“ изпълнява друг проект по програма „Коменски“ – „Предизвикателствата извън моята малка собствена вселена“.

Врачанска детска градина с национално признание
netinfo