/ Дарик - Враца
На невероятен концерт на Симфониета-Враца се насладиха снощи врачани. Близо два часа продължи музикалната разходка в света на кинохитовете.

Виртуозните ученици на цигуларя Марио Хосен гостуват във Враца

Пъстрият калейдоскоп от познати и любими мелодии от филми започна с две пиеси на Дмитрий Шостакович, използвани през 30-те години на 20 век в първите озвучени филми, премина през “Стартрек”, “Уестсайска история”, “Титаник” и много други, и стигна до “Game of Thrones”.

Концертът
Дарик - Враца

Мелодиите бяха от романтични, като тези от филма “Мамма мия” до наистина титанични и космични, като в “Междузвездни войни”. В концерта се включиха и солистките Таня Лазарова и Ана Мария Райчева.

Диригент бе маестро Христо Павлов. “Те са страхотни! Неповторимо преживяване! Това трябва да се чуе отново!” - коментираха след концерта зрителите. По време на концерта те дълго аплодираха отделните пиеси.

Концертът
Дарик - Враца

Тази вечер Симфониета Враца ще има съвместен концерт с изпълнители от Националния ансамбъл за народни песни и танци “Филип Кутев”. Началото е в 19 ч. в градската концертна зала, а входът отново е свободен, защото и двата концерта са част от програмата на “Ботеви дни`2019” и са подарък за врачани.

Публиката
Дарик - Враца