Плакат
Плакат / Враца софтуер общество
За четвърта поредна година Враца софтуер общество организира най-големия хакатон на територията на Северозападна България - Hack Vratsa.  Събитието събира отбори от Враца и региона и ще се състои в ИТ центъра, на улица Кокиче №14, между 12 и 14 април. Темата тази година е екология. „Човешкият вид е безспорен господар на Земята. Отдавна сме усвоили огъня, обработваме голям процент от сушата, създаваме собствени езера и острови, добиваме ресурси от недрата на планетата и много други. Оставяме своя все по-голям отпечатък и това се усеща.
Затова и много хора и организации се борят за намаляване на отрицателното човешко въздействие върху планетата“, коментират темата организаторите.

Компаниите-партньори на събитието ще се представят в петък вечер, работата на отборите ще тече в почивните дни, а победителите ще бъдат отличени в неделя следобед.

Регистрацията за хакатона вече е отворена и можете да я направите на сайта http://hack.vratsa.net/.
В HackVratsa могат да участват всички ученици, студенти и работещи, с интереси към програмирането, дизайна и предприемачеството. Целта на инициативата е заедно в екип да формулират концепция за софтуерен продукт и да стартират работа по неговото разработване. В помощ на участниците има опитни ментори-програмисти, които ще дават насоки.
Участниците се групират в отбори от 2 до 5 души и могат да работят в една от 4-те категории:
- Уеб сайт и уеб приложение;
- Мобилно приложение;
- Десктоп приложение;
- Embedded системи (хардуер).
 
Няма ограничение за използваните технологии, библиотеки, платформи и програмни езици. Необходимо е екипите да предадат прототип на своя продукт, който да има поне една работеща функционалност или ясна концепция за приложение, с частично написан изходен код, се посочва в правилата на хакатона.

В неделя от 16.00ч – участниците ще направят демонстрация на своите приложения пред жури, което ще определи най-добре представилите се.
Ще има куп награди, както материални материални, така и посещения в офис на някои от спонсорите и доразвиване на проекта ви с техен екип, обещават още от Враца софтуер общество.

Основен партньор на събитието е Фондация “Америка за България”, а официални спонсори на HackVratsa са софтуерните компании Experian, SAP, Questers, Dreamix и Inveitix, които са подготвили много изненади и награди за участниците.
 
 
Враца софтуер общество