Срещата във Видин
Срещата във Видин / Община Видин
Община Видин ще бъде домакин на две от събитията за честването на „100 години баскетбол в България“. Това стана ясно днес на среща между кмета на Общината Огнян Ценков и президента на Българската федерация по баскетбол Георги Глушков. На нея присъстваха и заместник-кметът Венци Пасков, началникът на отдел „Хуманитарни дейности“ Емилия Николова и организационният секрекар на баскетболен клуб „Видабаскет“ Росен Ракаджиев. Те обсъдиха проявите, които ще се състоят във Видин - избран за домакин заедно с още няколко града в България.

През месец април ще се проведе баскетболен фестивал за подрастващи. На него ще бъдат поканени и състезатели от Сърбия и Румъния. Второто спортно събитие ще е през месец юни – турнир 3x3 (стрийтбол). В него ще вземат участие ученици от 11 и 12 клас, както и ветерани.

Срещата във Видин
netinfo

Кметът Огнян Ценков увери Георги Глушков, че Общината ще съдейства с готовност за организиране на спортните прояви и за широкото им популяризиране. „Видин  има големи традиции в този спорт и за нас е чест да сме домакини на част от баскетболните събития“ – заяви той и изрази задоволството си от ползотворната  среща.