Вчера е проплакало първото бебе във Видин за тази година
Вчера е проплакало първото бебе във Видин за тази година / Община Видин

На 4 януари, в 10.07 ч. се е родило първото бебе във Видин. Днес Кметът Огнян Ценков посети в Акушеро-гинекологичното отделение на МБАЛ „Св. Петка" майката Петя Валериева и малкият Филип, които са в много добро състояние. Момченцето е второ дете в семейството на 26-годишната жена. Тежи 3 кг и 750 г, с дължина 48 см. Първородната дъщеря е на 7 години. Видинският кмет поздрави младата майка и й връчи сумата от 500 лв., с пожелание да послужи за закупуване на най-необходимото за бебето при отглеждането му.

„Да е живо и здраво, пожелавам му щастливо детство. Сигурен съм, че с общи грижи ще порасне и ще бъде достоен български гражданин" - каза Ценков. Той изрази увереността си, че екипът на АГО полага необходимите грижи, за да се чувстват добре майката и сина й. „Да си пожелаем да има повече деца" - заяви кметът на Видин в разговор с директора на болницата д-р Виолета Дочкова и завеждащия отделението д-р Майа Костадинова. В знак на благодарност той остави подаръци и за хората, които посрещат раждането на новия живот.


Това е първото дарение, което прави кметът на Община Видин през тази година с лични средства, отделени от неговото месечно възнаграждение. На последното заседание на Общинския съвет Огнян Ценков съобщи, че по своя инициатива ще дава всеки месец част от заплатата си за благотворителни каузи.