Общинският съвет във Враца - архив.
Общинският съвет във Враца - архив. / Дарик - Враца
В 10:00 часа във Враца ще започне редовното заседание на Общинския съвет. Дневният ред включва 25 точки, като по традиция в началото ще се започне с отговори и питания на общински съветници, а гражданите могат да задават своите въпроси в края на заседанието. Вносител на всички докладни, които ще бъдат разгледани днес, с изключение на две, е кметът на община Враца Калин Каменов.

Сред важните теми, които ще бъдат обсъждани днес е отчетът за изпълнението на бюджета на общината за 2016 г., разглеждането на две наредби – за управление на отпадъците, поддържане и опазване на чистотата на територията на община Враца и за местните такси и цени на услуги и откриването на процедура за отдаването под наем на част от сградата на ДКЦ – 1 за отварянето на денонощна аптека.

Част от Враца без вода поради ремонтни дейности

Съветниците във Враца ще трябва днес също да решат дали Общината да сключи договор за заем с Фонда за органите на местното самоуправление в България - ФЛАГ. Целта на дългосрочния кредит е осигуряването на съфинансиране по Интегрирания проект за воден цикъл на Враца. Размерът на заема, който кметът Калин Каменов ще поиска да бъде одобрен, е до 4 милиона лева, а погасяването на дълга – до 120 месеца.