Училищата са готови за новата учебна година
Училищата са готови за новата учебна година / Дарик Враца

Във всички училища и детски градини на община Враца има готовност за започване на учебната година. Това обяви зам.-кмета Красимир Богданов след среща с директорите на учебни заведения.. „Навсякъде са приключили частичните ремонти, извършени в рамките на делегираните бюджети.

Изключение прави СОУ „Никола Войводов", където ремонтът ще продължи до края на септември. Това, което се прави там е външно саниране на фасадата по проект "Красива България", но работата няма да пречи на нормалния учебен процес" - коментира зам.-кметът. В същото училище, със собствени средства, е направено и вътрешно обновяване.

„Имаме готовност за целодневната организация на обучение във всички училища, които я предлагат. Така, че можем да кажем, че готовността за новата учебна година е на ниво" - каза Красимир Богданов. Сериозен обаче е проблемът с намаляващия брой ученици. През следващата година се очакват проблеми с приема на ученици след 8 клас. По предложение на Община Враца вече е сформирана работна група, която да подготви стратегия за развитието на образованието през следващите години.