Създават  Стратегия и план за действие за икономическо възстановяване на Северозападна България
Създават Стратегия и план за действие за икономическо възстановяване на Северозападна България / Община Монтана

По инициатива на Парламентарната група на Реформаторския блок на 16.02.2015 г. в гр. Монтана се организира среща на народните представители от Северозападна България от всички политически партии, представени в 43-то Народно събрание. На срещата са поканени областните управители,  председателите на общинските съвети и кметовете на общините от областите Видин, Враца и Монтана, представители на бизнеса.

Целта на срещата е да бъдат обсъдени проблемите на Северозападния регион и с общи усилия да се постави началото на подготовката на Стратегията за икономическо възстановяване и развитие на Северозападна България и план за действие, с цел преодоляване на хроничната икономическа изостаналост на региона.

Изпратени са покани  до вицепремиера Меглена Кунева,  Лиляна Павлова, Ивайло Московски, Божидар Лукарски както и на председателя на Комисията по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление на XLIII НС Найден Зеленогорски.

Участие в срещите е потвърдил министърът на икономиката Божидар Лукарски. От 11 часа той  ще се срещне с представители на бизнеса в Северозападен регион за да представи икономическите приоритети на правителството с фокус върху насърчаване на икономическия растеж в Северозападния регион и преодоляване на регионалните диспропорции.

Домакини на срещата, която започва  в 13.30 ч. в голяма зала на Младежкия дом, са кметът Златко Живков и депутатът доц. д-р Борислав Великов.