Създадена е организация за нормалното провеждане на парламентарните избори на 5 октомври в област Видин
Създадена е организация за нормалното провеждане на парламентарните избори на 5 октомври в област Видин / Дарик Враца - арихв

Областна администрация – Видин има готовност да окаже техническо и организационно съдействие за нормалното провеждане на изборите за народни представили на 5 октомври 2014 г. на територията на региона.

По инициатива на областния управител инж. Кръстьо Спасов са осигурени пейки с 200 седящи места около сградата на администрацията на ул. „Дунавска” №6, както и 1 000 бутилки минерална вода за членове на всички 249 секционни избирателни комисии в област Видин. В нощта на вота те трябва да предават протоколите с изборните резултати на Районната избирателна комисия (РИК) и „Информационно обслужване” АД в конферентния център на областната администрация, предоставен за целта от областния управител.

От екипа за изборите на инж. Кръстьо Спасов са осигурени и предадени на РИК-Видин всички изборни книжа и материали за провеждането в региона на вота за 43-то Народно събрание.

Информация за хода на изборния процес дежурните в областната администрация служители ще приемат, обобщават и предават по график на администрацията на Министерски съвет и на Централната избирателна комисия.