/ Дарик - Враца
Шест питания към кмета имаха общинските съветници във Враца по време на редовната сесия на местния парламент. Първи своите два въпроса зададе общинският съветник от ВМРО Марин Цветков. „Гробищният парк във Враца е станал като една малка джунгла.

Правителството отпусна близо 500 000 лева за пострадали сгради във Враца

Освен огромните треви, дървета и бурени, между отделните парцели има огромни струпвания на боклук и клони, а преминаването с кола е почти невъзможно. Друг сериозен проблем там е оградата, която липсва от северозападната част на гробищния парк, която трябва да пази от преминаването на животни през гробните места“, каза Цветков.

В тази връзка той попита предвидено ли е поставянето на огради от тази страна на гробищния парк и кога достъпът до парцелите ще бъде нормален. Вторият въпрос бе за пътя между двата големи жилищни комплекса във Враца „Дъбника“ и „Сениче“. Проблем там е пълният мрак, в който този район попада вечер, липсата на пешеходни пътеки и огромният брой скитащи кучета.

Общинският съветник от БСП Цветелина Дамяновска също зададе два въпроса - кога ще бъде възстановена асфалтовата настилка по ул. „Иванка Ботева“ срещу Административния съд и колко са събраните към момента такси от общинското предприятие „Обредни дейности“ както и как се изразходват тези такси, събрани от гражданите.

Грандиозна програма за 130-годишнината на Врачанския панаир

За проблеми с пешеходната зона към пещерата „Леденика“ алармира общинският съветник Борислав Банчев. Красимир Ангелов пък поиска от кмета да каже колко средства са изразходвани за Ботевите дни, а също кой е спонсорът, който е финансирал пищното светлинно шоу, което се провежда за втора година в рамките на второюнските тържества.

Кметът Калин Каменов отговори на втората част от въпроса веднага, като каза, че спонсорът е „Виваком“. На останалите въпроси, както е според правилника за работа на общинския съвет, отговорите ще бъдат дадени писмено и ще бъдат представени на следващата сесия.