В Галиче се очаква да има балотаж между съпругата на Ценко Чоков – Цветилина Нелова, и кандидатът на ГЕРБ Страхил Стоянов, който беше кмет, след като Чоков влезе в затвора.

"Толкова дълго бях задържан, а не знам защо. Бях изолиран от хората и оттам идва лошият резултат. Хората приемат за истина това, което се говори за мен.", коментира Ценко Чоков изборния резултат в града.От предварителното преброяване става ясно, че ГЕРБ води в резултата в Галиче. Ценко Чоков към този момент не печели и надпреварата в Бяла Слатина, където е кандидат за кмет.

"Не съм разочарован. Изморен съм", заяви Чоков пред камерата на NOVA"Съпругата ми води в Галиче. Галиче не ми е по-важно от Бяла Слатина. Няма още резултати, няма какво да кажа", добави той. 

"Защо не кажете колко дарения има в селото", така Чоков коментира присъдата си от съда на първа инстанция.

Ценко Чоков беше кмет на врачанското село в продължение на четири мандата, последният беше прекратен предсрочно, докато беше в ареста. 
Той е подсъдим като лидер на престъпна група за палежи, рекет и побой. Бившият кмет на Галиче е осъден от Специализирания наказателен съд на 4 години и половина затвор за отвличане, побой и палеж на автомобил. Чоков обаче обжалва и под домашен арест, докато чака присъдата на Апелативния наказателен съд.