/ СУ
Във врачанското училище „Козма Тричков“ се проведе традиционното пролетно училищно състезание „Ами, сега...?!”. Тази година то бе под знака на Международния ден срещу дискриминацията – 21 март. Организатори на проявата са членовете на клуба „Светът на младите”, който функционира в училището по проекта „Твоят час“.

СУ "Козма Тричков"
СУ

Състезателите, разпределени в пет отбора, демонстрираха своите непредсказуеми умения в няколко състезателни кръга, като застанаха в неочаквани роли. В преливащата от емоции и настроение зала момчетата се преобразяваха в „Мастър шеф” при приготвянето на сандвичи, в „Модни дизайнери на свободна практика” при зашиването на копчета и фризьори-стилисти, които сплитаха плитки.

Не по-малко предизвикателна бе надпреварата и за момичетата, които показаха майсторски умения в дриблиране с футболна топка, заковаване на пирони и завъртване на болтчетата.

СУ "Козма Тричков"
СУ

Публиката не остана равнодушна към всичко, което се случваше на сцената, учениците бурно подкрепяха своите отбори, а представителното жури – учители и родители, бе много затруднено с оценяването на състезателните кръгове и щедро раздаде награди на всички участници.
 

СУ "Козма Тричков"
СУ

Скритата идея на състезанието, че всички сме различни и че хората трябва да се приемат такива, каквито са, без да се подценяват възможностите им, бе подкрепена и с инициативата на съпричастност с болните от синдрома на Даун – децата обуха шарени чорапи, за да покажат, че светът е шарен.