Средства за реализацията на  4 проекта по Красива България през 2008 година иска Ломската управа
Средства за реализацията на 4 проекта по Красива България през 2008 година иска Ломската управа / netinfo
Ремонт на фасадата на две от училищата в крайдунавския град, възстановяване на спортна площадка и изграждане на зелени площи и детски площадки в кварталите, залага за финансиране по програма ”Красива България” през следващата година община Лом. За осъществяването на четирите проекта, с които местната власт кандидатства, ще са необходими 900 хиляди лева. Съфинансирането е с по 50% и се осигурява съвместно със средства от общинския бюджет.
Предвижда се благоустрояване на алеята по улицата до бившите казарми, като се направи пешеходна зона, кътове за отдих, озеленяване и подмяна на тротоарните настилки. Занемарена спортна площадка в центъра на града ще бъде възстановена, като се ремонтира сградата, трибуните и игрищата. Със средства от програма “Красива България” в ломския квартал "Зорница" ще се изградят спортни и детски площадки и зелени зони за отдих. Западната фасада на гимназиалната сградата също трябва да се ремонтира. По проект "Красива България" вече е възстановен външния вид на северната и южна част.

За пет години по "Красива България" са реализирани девет проекта. С европейски пари са възстановени централната градска градинка, църквите "Успение Богородично", "Св. Николай Чудотворец" и "Свети Никола Нови", Историческият музей, сградата на общинската администрация, старата ЖП-гара, читалище "Постоянство" и е осъществен първият етап от възстановителните дейности по Спортната зала. Сега кметството търси финансиране за вътрешен ремонт на спортното съоръжение, уточнявят от ломската управа