Слави Трифонов се срещна с млади хора във Видин
Слави Трифонов се срещна с млади хора във Видин / Десислава Крумова

В препълнена зала Слави Трифонов, Тошко Йорданов и Филип Станев от редколегията на шоуто се срещнаха с младите хора от Видин. Срещата бе инициирана от Гражданско сдружение „Единни за промяна". „Пред вас стои един огромен казус, обяви Слави пред младите хора. Когато вече сте във възрастта, в която можете да се жените, да гласувате или да влизате в затвора, тогава вие ще можете да вземете решението дали да стоите в този град или не. Видин е най-бедната община в Европейския съюз и поради тази причина вие имате огромна отговорност на плещите си и идвайки насам се запитах какво ли би могло да ви мотивира да останете тук...", така Слави Трифонов призова присъстващите млади хора да питат честно и откровено за всичко, което ги тревожи.

Слави Трифонов се срещна с млади хора във Видин
netinfo

Той сподели интересен момент от срещите си с различни хора - разказа спомена на възрастен човек, който запазил образ от детството си - едни врабчета, за които учителката му казала, че винаги остават там, където си живеят, дори когато другите птици отлитат на юг... „Ако мога дори на един човек да съм от полза, значи е имало смисъл да дойда по този път до Видин.", обърна се към залата Слави Трифонов.

Един от въпросите към него бе на Милен Милчев - икономист по образование, състезател по самбо, занимаващ се със земеделие. Младият човек сподели с болка, че от 32 души от неговия випуск, завършили през 99г., само петима са останали във Видин.

„Дали има рецепта за развитие на Северозапада, така, че съучениците ми напуснали този град - отново да се върнат?", това беше въпроса на Милен Милчев. „Рецептата е да има общност, ние имаме чудесни дадености като страна, но не струваме като общност, трябва да се обединим...", коментира Слави Трифонов.

Слави Трифонов се срещна с млади хора във Видин
netinfo