/ Община Видин
Официалното награждаване на победителите в Петия юбилеен открит международен национален шампионат втори кръг - ралиспринт „Вида 2018“ се проведе пред крепостта „Баба Вида”. От тридесет и един отбора, участвали в надпреварата, до финала достигнаха двадесет и два, другите отпаднаха поради технически причини. Заместник–кметът на Община Видин инж. Цветан Асенов и областният управител на Област Видин Албена Георгиева връчиха купите на победителите.
       
Шампионска надпревара на Ралиспринт „Вида 2018“

В генералното класиране първо място зае отборът на АСК „Мегапорт” (Велико Търново) с пилот Мирослав Ангелов и навигатор Недялко Сивов. На второ място завърши АСК „Дунев Рейсинг” (София) с екипаж Дочо Цвятков и навигатор Линда Багерова, а третото място бе отредено за АСК „Дианел Рейсинг” (Сливен) с пилот Георги Василев и навигатор Стефан Добрев.

Наградният фонд от 5000 лв. бе осигурен от Община Видин. Победителят в ралиспринт "Вида 2018" получи 2500 лв., класиралите се на второ и трето място - по 1500 лв. и 1000 лв.

Рали Вида 2018
netinfo

В отборното класиране победител стана АСК „Дунев Рейсинг”, втора позиция зае АСК „Мегапорт”, а на трето място се класира АСК „Жико Моторспорт”.

Председателят на АСК „Жико Моторспорт” Иван Иванов връчи плакет за Огнян Ценков, кмет на Община Видин, в знак на благодарност за голямата подкрепа, която оказва за развитието на автомобилния спорт. Отличието бе получено от инж. Цветан Асенов.

Определиха трасето за провеждане на ралиспринт „ВИДА 2018“

За изключителен принос в автомобилния спорт осем ветерани от Видин бяха наградени от Общината и АСК „Жико Моторспорт” с плакети. Гостите от съседна Сърбия, участници в ралито, също получиха специални плакети.

Рали Вида 2018
netinfo


След церемонията по официалното награждаване, в Епиграфския център бе дадена пресконференция, на която присъстваха победителите и организаторите на ралиспринта. Пилотите и навигаторите споделиха своите впечатления от трасетата и изразиха благодарността си към дисциплинираната видинска публика, към организаторите на събитието и заявиха желанието си да бъде възстановен отново супер специалния етап, провеждан преди години.

От името на кмета на Община Видин, инж. Цветан Асенов поздрави победителите и изказа своето възхищение от майсторството и професионализма на екипажите. Той им пожела и занапред да постигат успехи и изрази увереност, че пилоти и навигатори ще се включат и следващата година в ралиспринт „Вида”.

Рали Вида 2018
netinfo


Припомняме, че организатори на автомобилното състезание са  Община Видин и АСК „Жико Моторспорт”, със съдействието на  Българската федерация по автомобилен спорт.