/ Община Видин
По повод провеждането на втори открит кръг на Национален шампионат ралиспринт „ВИДА 2018”, в заседателната зала на Община Видин се проведе среща под ръководството на заместник-кмета Цветан Асенов.

На нея присъстваха експерти от Общината и представители на институциите, ангажирани с подготовката на състезанието - ОД на МВР, сектор „Пътна полиция”, Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”, Центъра за спешна медицинска помощ, на Община Грамада и кметът на село Синаговци и  председател на АСК „Жико-моторспрот” Иван Иванов.

Със заповед на кмета на Община Видин Огнян Ценков се определят трасето и условията за протичане на шампионата.

1. На 4 ноември 2018 г. ще бъде затворен път III-1413, от км 0+899 до км 12+849 (Грамада-Синаговци) за ползване на пътното платно и на земи в обхвата на пътя за провеждане на автомобилното състезание от 07:00 ч. до 15:00 ч.

2. Движението на моторни превозни средства ще бъде организирано в съответствие с представения и съгласуван  от сектор „Пътна полиция“ при ОД на МВР-Видин и План за сигурност, като движението на моторни превозни средства се пренасочва  по следните обходни маршрути:

за движещите се пътни превозни средства от гр. Видин за гр. Грамада и с. Водна (Община Грамада) и  обратно:
- гр. Видин - Гара Срацимир (Път I-1 /E79/; Гара Срацимир – гр. Грамада (път III-141), гр. Грамада - с. Водна  (4121) и обратно;
за движещите се пътни превозни средства от гр. Кула за с. Синаговци (Община Видин)  и обратно:
- Кула - местност „Церова вода” – гр.Грамада – Гара Срацимир (път III-141); Гара Срацимир – гр. Дунавци (път I-1  Е 79); гр. Дунавци - с. Синаговци (път III-1413) и обратно;
- гр. Кула - гр. Видин  (път II-14);  гр. Видин – пътно кръстовище гр. Дунавци (път I-1Е 79), Дунавци - Синаговци (път III-1413).
       
За ограничение на движението ще бъде поставена необходимата пътна сигнализация. В надпреварата ще участват автопилоти от съседните Сърбия и Румъния, както и шампионите на България от рали спринт за 2018 -Мирослав Ангелов/Еди Сивов, които ще се състезават с един от най-силните заводски автомобили в Европа - Шкода Фабия R5.

В неделния ден скоростните отсечки ще се проведат в местността "Божурица". Трасето се затваря в 8.00 ч., един час преди стартирането на първия състезателен автомобил. Организатори на състезанието са Община Видин, АСК „Жико-моторспрот” - Иван Иванов.
Община Видин