Проведе се турнир по автомоделни спортове
Проведе се турнир по автомоделни спортове / Дарик - архив

Спортно Технически Клуб - Враца организира „Пролетен Турнир", с който даде старт на състезанията по автомоделни спортове за сезон 2016г.

Турнирът се проведе в рамките на един ден за класовете Он-роад - електро и нитро. Участваха 25 състезатели от Пазарджик, Русе, Козлодуй, София и Враца. Победител в клас Electric Touring стана Николай Георгиев от Пазарджик, следван от Никола Кръстев от София и Атанас Георгиев от Пазарджик. В клас Еlectric Stock - мъже, победител е Дамян Петров от отбора на домакините, следван от Николай Георгиев и Стефан Янев от Русе. В клас Electric Stock - деца първо място зае Кристиян Терчев от Козлодуй, следван от Александър Вълков и Любомир Цветомиров от отбора на Враца. Техническа повреда не позволи на Самуил Кулев, също от отбора на Враца да участва в надпреварата. Кристиян Крумов от СТМК-Враца показа класа и с 81 обиколки стана победител в клас 1/ 10 200 мм Нитро пред Тони Янчев от Козлодуй и Явор Антонов от Враца. В клас 1 / 5 Емил Карамфилов от София стана победител в оспорвана борба със Сивил Антимов от София и Дамян Петров, заели съответно второ и трето място. Любомир Цветомиров от отбора на Враца зае четвърто място и получи награда за дебют в този клас. Никола Кръстев получи награда за най-бърза обиколка, Стериян Фолев за най-атрактивно влизане в бокса и Георги Парасков за участие в клас 1/8.

Следващо състезание от календара на БФАМС е турнир Оff road на Хиподрума в град Банкя, който ще се проведе на 07 -08 май 2016г.