/ Община Враца
След множество проблеми Община Враца е прекратила договора със строителя на спортната зала в двора на СУ "Христо Ботев" във Враца, съобщи кметът Калин Каменов в страницата си в социалните мрежи.

Започва ремонтът на волейболното хале във Враца

По думите му, проверки на общинската администрация и РД ДНСК  са констатирали неточности в изпълнението на проекта и неспазване на договорените срокове. „Изключително рядко се пристъпва до толкова крайни мерки, но не можем да си позволим компромиси.

Следва усвояване на банковата гаранция за платения аванс и гаранцията за изпълнение на договора в пълен размер.“, обяснява Каменов и допълва, че предстои избор на нов изпълнител.

Враца реализира проекти за над 26 милиона лева

Първата копка на залата бе направена на 31 май 2018 г. тя се изгражда по проект „Реконструкция, ремонт и внедряване на мерки за енергийна ефективност на образователни институции“ по Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020. Средствата, определени за нея са в размер на 1 815 180 лв. 

Когато бъде завършена ще разполага с две игрища – за официални срещи и помощно игрище. Общият капацитет на трибуните ще е за 346 бр. посетители. От тях 326 броя са седящите места, 4 броя са проектирани за лица в неравностойно положение и 20 броя за правостоящи.