Предстоят избори в село Вировско
Предстоят избори в село Вировско / снимка: DarikNews, Иван Стрижлев

Частичен избор за кмет на кметство Вировско, община Враца е насрочен за 16. 10. 2010 год. с Указ на Президента на Република България. В тази връзка на 08 септември от 17.00 часа ще се проведат консултации с парламентарно представените политически сили за определяне броя, състава и представителството в секционната избирателна комисия.

По предложение на кмета Общинската избирателна комисия назначава Секционната избирателна комисия най - късно на 20 септември.

Срокът за регистрация в Общинската избирателна комисия на политическите партии и коалиции, които ще участват в частичния избор е 15 септември, а на кандидатите - 20 септември. Предизборната кампания започва на същата дата.

Избирател, чийто постоянен адрес не е в населеното място, но притежава регистрация по настоящ адрес, може до 01 октомври да поиска да бъде вписан в избирателния списък.

08. 10. 2010 г. е крайният срок, до който Общинска избирателна комисия трябва да оповести мерките, позволяващи на хората с физически и зрителни увреждания да гласуват. Това става след предложение на кмета на община Враца.