Предлагат храни с изтекъл срок на годност
Предлагат храни с изтекъл срок на годност / netinfo
10 акта за 2 хиляди 250 лева наложи ДВСК-а Монтана през октомври. Санкциите са на търговци и производители на храни от животински произход.

През месеца инспекторите от ДВСК-а Монтана са извършили 237 проверки, като за официален контрол са взети 380 проби. За допуснати нарушения са издадени 11 предписания. Три от тях са на производители на храни от животински произход, а останалите на търговски обекти. Съставени са 10 акта за общо 2 250 лева.

„Глобите са наложени за открито месо без произход в производството, предлагане на храни с изтекъл срок на годност и неразделно съхранение на храни в търговската мрежа, поясни директорът на Регионалната ветеринарно медицинска служба в Монтана д-р Людмил Антов.

Два обекта за съхранение на продукти от животински произход във Вършец и Монтана са извършили пререгистраци, за да могат да извършват търговия със страните членки на Европейския съюз.

През октомври са бракувани 57 кг храни. От тях 40 килограма са субпродукти в кланица и 17 кг месо от търговци с изтекъл срок на годност.