/ Thinkstock/Getty Images
Окръжна прокуратура-Враца е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу мъж на 45 години за извършено от него престъпление - опит за подкуп при полицейска проверка, съобщиха от обвинението.
 
На 13 юни 2020 г. обвиняемият Б. бил на събор в с. Габаре, област Враца, с негови близки. Около 23:00 часа тръгнали да се прибират в с. Староселци с неговия лек автомобил, управляван от чичо му.
 
По същото време в района се провеждала специализирана полицейска операция. МПС, в което пътувал обвиняемия, било спряно за проверка. Инспекторите установили, че автомобилът е с изтекъл срок на годишен технически преглед.

Водачът бил поканен да отиде до служебния автомобил на полицаите за съставяне на фиш и налагане на глоба за констатираното нарушение. Докато С.А. представял необходимите за това документи, С.Б. излязъл от колата и започнал да уговаря служителите на РУ на МВР-Бяла Слатина да не съставят фиш за нарушението. Върнал се до автомобила си и взел от портфейла на съпругата си 20 лева.

Обвиняемият отишъл при полицаите и им казал да не пишат фиша с глоба, като им предложил подкуп. Държал се грубо и арогантно с тях, размахвал банкнотите, няколкократно настоявал да спрат да изпълняват действията си по служба. С.Б. бил задържан. За случая била уведомена дежурната следствено - оперативна група. Мъжът е бил привлечен към наказателна отговорност за опит за подкуп.

Разпитан на досъдебното производство, обвиняемият се признал за виновен и изразил съжаление за извършеното. Предстои делото да продължи в съда.