Правят гозби и състезания за здравословния начин на живот
Правят гозби и състезания за здравословния начин на живот / Дарик Враца - архив

“Европейски ден на здравословния начин на живот” ще се проведе във Враца на 6 октомври. Мястото е централният градски площад “Христо Ботев”, началото е в 16 ч., а финалът – в 19 ч. Инициативата е на Европейския информационен център “Европа Директно Враца” към Търговско-промишлена палата в града, а партньори са Младежки Център Враца, Български Младежки Червен Кръст и Увеселителен парк „Приказката“-Враца, с подкрепата на Община Враца и съгласувано с Регионално управление на образованието – Враца.

В рамките на събитието ще има кулинарна изложба „Вкусните гозби на баба“, която ще бъде подготвена от читалищата в селата Чирен, Паволче, Челопек и Згоридград, и в кв. Бистрец. Подготвена е забавна викторина с въпроси за здравословни продукти и навици, ролеви игри и информационни материали. Ще се проведат също кампания „НЕ“ на езика на омразата“ и спортно-състезателни игри „Мама, татко и аз“.

 

Целта на провеждането на този ден е младежите и обществеността от региона да бъдат информирани и подкрепени при изграждане на навици, свързани със здравословното хранене, психичното и физическото здраве.