Полицаи засякоха крадци на коли с крадените автомобили
Полицаи засякоха крадци на коли с крадените автомобили / Дарик Враца - архив

При обход на главен път Е 79, през нощта на 2 декември, двама служители на група „Престъпления по пътищата“ при ОДМВР-Враца, забелязали  непознати с два автомобила край неработещото заведение „Белия хан”, в землището на с. Люти дол. Когато мъжете видели полицаите веднага се качили в едната от колите – „Ауди А 6“ и потеглили в посока София. На място останала другата кола -  „BMW” 520 D”. При направената проверка е установено, че е противозаконно отнета същата нощ в гр. София.

Незабавно са предприети издирвателни мероприятия в резултат на които  „Ауди“ –то  е открито изоставено в борова гора между селата Ребърково и Люти дол. И този автомобил се оказал обект на кражба същата нощ, от София.

В близост до заведението „Белия хан”, полицейските служители извършили проверка на спрял лек автомобил „Ауди”, с водач Х.Х./27г./ от гр. Враца, който не успял да даде смислени обяснения за това, какво прави на въпросното място по това време. Х.Х. е привлечен в качеството на обвиняем за престъпление по чл. 346, ал. 2, т. 1, вр. чл.20, ал. 2 от НК и му е наложена мярка за процесуална принуда „задържане за срок от 72 часа”.

 

Образувано  е дознание. Работата по случая продължава.