Фестивал Бели нощи
Фестивал Бели нощи / netinfo
Зам.-кметът на Община Враца Мария Попова откри фолклорния фестивал „Бели нощи“ в село Бели извор.

„Поднасям сърдечните си поздрави към организаторите, участниците и гостите на фолклорен фестивал „Бели нощи“. Благодарение на дългогодишния ви труд и вложената енергия, фестивалът се е превърнал в един от символите на вашето населено място. Продължавайте да представяте автентичните български танци, защото чрез тях се запазва жив споменът за нашето минало! Пожелавам ви здраве, постоянство, енергия и сила за нови творчески успехи, които да увековечат народното творчество!'' – каза зам.-кметът Попова при откриването на форума.
 

Фестивал Бели нощи
netinfo


Празничната програма продължи с концерт на видинския ансамбъл „Дунав“, който впечатли всички жители и гости на село Бели извор.

По традиция фолклорният фестивал се провежда в рамките на три дни. Културната програма продължава с концерт на „Бенд Сърбия“, с ръководител Марко Стойкович, който ще се проведе на 18 август от 20 ч. на централния площад. Кулминацията на „Бели нощи“ е на 19 август, когато колективите от местното народно читалище „Бъдеще 1926“ ще радват присъстващите с народни песни и танци.
 

Фестивал Бели нощи
netinfo

Община Враца